Piték és felfújtak
A sütõben sülõ húsos, sörös pite illatával semmi sem vetélkedhet, s talán nincs is jobb az elsõ falat sós karamellás, kávés eklerfánknál… A népszerû brit pék, a Kenyér és a Süssünk együtt! szerzõjének új könyve két ínycsiklandó finomságról, a hazájában rajongásig imádott pitékrõl és felfújtakról szól. Paul Hollywood nem fél hozzányúlni az angol klasszikusokhoz, s olvasóit olyan könnyen követhetõ, bombabiztos, csábító receptekkel örvendezteti meg, mint a húsos, burgonyás vagy a sertéshúsos, almás, cideres pite, a bárányhúsos-rozmaringos vesepuding, a kolbászos fonat és a pazar halas pite. De megmutatja azt is, hogyan készítsünk csirkés, chorizós empanadát, kalapos csilis babot vagy éppen tejszínes gombával töltött puffancsot. És ha ez nem lenne elég, akkor ott van még a pudingok királynõje és a fûszeres, szilvás pizza, a csokivulkán meg az almás, sajtos pite… Sõt Nagy-Britannia egyes régióit is "megízlelhetjük", ha kipróbáljuk a yorkshire-i túrótortát vagy a Bedfordshire clanger nevû különleges, fõételnek és desszertnek is beillõ finomságot. Az egyes piték alapjául szolgáló tészták – a gazdag omlós fajtájútól az égetett típusúig – elkészítését pedig részletes útmutatók segítik. Paul Hollywood Piték és felfújtak címû könyve egyszerûen kihagyhatatlan. Akár az édes, akár a sós ízeket kedveljük, legyünk kezdõk vagy profik a konyhában: itt az ideje bekapcsolni a sütõt, és elkápráztatni a családot vagy a barátokat egy finom pitével vagy felfújttal.
6 999 Ft
1 készleten
Leírás
A sütõben sülõ húsos, sörös pite illatával semmi sem vetélkedhet, s talán nincs is jobb az elsõ falat sós karamellás, kávés eklerfánknál… A népszerû brit pék, a Kenyér és a Süssünk együtt! szerzõjének új könyve két ínycsiklandó finomságról, a hazájában rajongásig imádott pitékrõl és felfújtakról szól. Paul Hollywood nem fél hozzányúlni az angol klasszikusokhoz, s olvasóit olyan könnyen követhetõ, bombabiztos, csábító receptekkel örvendezteti meg, mint a húsos, burgonyás vagy a sertéshúsos, almás, cideres pite, a bárányhúsos-rozmaringos vesepuding, a kolbászos fonat és a pazar halas pite. De megmutatja azt is, hogyan készítsünk csirkés, chorizós empanadát, kalapos csilis babot vagy éppen tejszínes gombával töltött puffancsot. És ha ez nem lenne elég, akkor ott van még a pudingok királynõje és a fûszeres, szilvás pizza, a csokivulkán meg az almás, sajtos pite… Sõt Nagy-Britannia egyes régióit is "megízlelhetjük", ha kipróbáljuk a yorkshire-i túrótortát vagy a Bedfordshire clanger nevû különleges, fõételnek és desszertnek is beillõ finomságot. Az egyes piték alapjául szolgáló tészták – a gazdag omlós fajtájútól az égetett típusúig – elkészítését pedig részletes útmutatók segítik. Paul Hollywood Piték és felfújtak címû könyve egyszerûen kihagyhatatlan. Akár az édes, akár a sós ízeket kedveljük, legyünk kezdõk vagy profik a konyhában: itt az ideje bekapcsolni a sütõt, és elkápráztatni a családot vagy a barátokat egy finom pitével vagy felfújttal.
További információk
Író | |
---|---|
Kiadó | |
Lapszám | |
Kiadás éve |