Fermentáljunk! – Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek
Káposzta, só, víz… és idõ. Csupán ennyi kell ahhoz, hogy elkészítsük az egyik legegészségesebb élelmiszert, a savanyú káposztát.
A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévõ természetes ízeket, hanem megvan az a jelentõs elõnye is, hogy egyben emészthetõbbé teszi õket. Így a fermentek nagyon hatékonyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az emésztõrendszerünk egyensúlyban legyen, mi pedig jobb egészségi állapotban.
Nagyon sok más érv is szól a fermentált ételek mellett: megfizethetõk, egyszerû õket elkészíteni, új és különleges ízeket, aromákat, állagokat ismerhetünk meg általuk, ráadásul a fermentálás az ételkészítés csodásan kreatív módja.
Érthetõ, hogy villámsebesen terjed a fermentálási láz.
A fermentáció jótékony hatását a savanyú káposztán túl még nagyon sok mindenben megtalálni. Ez a részletes, praktikus könyv azt is megmutatja, miként tudunk fermentálással különféle savanyúságot, kimcsit, lekvárt kefirt, kombucsát, italt, magsajtot és kovászos kenyeret készíteni. Inspiráló és informatív útmutató, tele egyszerû és sikerre vezetõ tanáccsal, és gyönyörû fényképekkel.
6 000 Ft
Elfogyott
Leírás
Káposzta, só, víz… és idõ. Csupán ennyi kell ahhoz, hogy elkészítsük az egyik legegészségesebb élelmiszert, a savanyú káposztát.
A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévõ természetes ízeket, hanem megvan az a jelentõs elõnye is, hogy egyben emészthetõbbé teszi õket. Így a fermentek nagyon hatékonyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az emésztõrendszerünk egyensúlyban legyen, mi pedig jobb egészségi állapotban.
Nagyon sok más érv is szól a fermentált ételek mellett: megfizethetõk, egyszerû õket elkészíteni, új és különleges ízeket, aromákat, állagokat ismerhetünk meg általuk, ráadásul a fermentálás az ételkészítés csodásan kreatív módja.
Érthetõ, hogy villámsebesen terjed a fermentálási láz.
A fermentáció jótékony hatását a savanyú káposztán túl még nagyon sok mindenben megtalálni. Ez a részletes, praktikus könyv azt is megmutatja, miként tudunk fermentálással különféle savanyúságot, kimcsit, lekvárt kefirt, kombucsát, italt, magsajtot és kovászos kenyeret készíteni. Inspiráló és informatív útmutató, tele egyszerû és sikerre vezetõ tanáccsal, és gyönyörû fényképekkel.