Egyszerû de nagyszerû szakácskönyv

A Nemzeti Örökség Kiadó újabb szakácskönyvvel gazdagítja gasztronómiai könyveinek számát. Ez a szakácskönyv is az 1920-as években keletkezett, abban az idõben, amikor a magyar konyha igazi virágkorát élte. Zsuzsi nénirõl sajnos nem maradtak fenn adatok, de könyve igazi csemegékben bõvelkedik.
A szerzõ az alábbi gondolatokkal bocsátotta az útjára könyvét: "A sütés-fõzésnél általában, az a régi közmondás járja, gyakorlat teszi az embert mesterré. Most már, hogy a fõzésben és sütésben gyakorlatot szerezzen valaki, szükséges, hogy egy igen értékes kis könyve legyen a szakácsmûvészet titkáról. Sokan azt gondolják, egy igazán jó ebédet nem is tudna megkészíteni, pedig dehogy nem. A fõ dolog, hogy tudjuk mindazt, amit e kis kézikönyvecske elmond.
A receptek leírásánál az a cél vezetett, hogy a legvilágosabb és a legrövidebb, a legegyszerûbb és legmegérthetõbb módon adjam a sütni-fõzni akaró elé a szükséges tudnivalókat."

1 750 Ft

1 készleten

Leírás

A Nemzeti Örökség Kiadó újabb szakácskönyvvel gazdagítja gasztronómiai könyveinek számát. Ez a szakácskönyv is az 1920-as években keletkezett, abban az idõben, amikor a magyar konyha igazi virágkorát élte. Zsuzsi nénirõl sajnos nem maradtak fenn adatok, de könyve igazi csemegékben bõvelkedik.
A szerzõ az alábbi gondolatokkal bocsátotta az útjára könyvét: "A sütés-fõzésnél általában, az a régi közmondás járja, gyakorlat teszi az embert mesterré. Most már, hogy a fõzésben és sütésben gyakorlatot szerezzen valaki, szükséges, hogy egy igen értékes kis könyve legyen a szakácsmûvészet titkáról. Sokan azt gondolják, egy igazán jó ebédet nem is tudna megkészíteni, pedig dehogy nem. A fõ dolog, hogy tudjuk mindazt, amit e kis kézikönyvecske elmond.
A receptek leírásánál az a cél vezetett, hogy a legvilágosabb és a legrövidebb, a legegyszerûbb és legmegérthetõbb módon adjam a sütni-fõzni akaró elé a szükséges tudnivalókat."

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve