Az én alapszakácskönyvem – Sütés-fõzés lépésrõl lépésre
Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejtette, hogy évtizedeken át ez lesz az, melybõl a sütés-fõzés tudományát nemzedékek sora tanulja meg. Ám az eltelt fél évszázad alatt sok minden változott a konyhán és környékén. Más lett a választék, beszerezhetõk az egzotikus gyümölcsök, a tengeri herkentyûk, és sok egyéb is kapható, ami pár évtizede még elképzelhetetlen volt. Már azon sem lepõdik meg senki, ha olasz lasagne, kínai édes-savanyú leves vagy éppen zamatos thai rizses csirke az ebéd. De nemcsak a szokásaink és a körülmények változtak, hanem a felfogásunk is: figyelünk, mi kerül a kosarunkba vagy a tányérunkra, tudatosabban étkezünk. Átértékelõdött tehát sok minden. Az én alapszakácskönyvem célja, hogy egy pillanatig sem feledve a magyar konyha számtalan kitûnõ fogását és követendõ hagyományait, az új kihívásoknak is megfeleljen. Így nemcsak a klasszikus hazai ételeket gyûjti össze, hanem sok-sok külföldi, de már itthon is rendszeresen fõzött, mennyei specialitást. Helyet kapott még benne egy terjedelmes táplálkozási lexikon, valamint egy kalóriatáblázat; a recepteket pedig kiegészíti számtalan fortély és egy olyan egyedülálló – a tudatos étkezéshez nélkülözhetetlen – kis összefoglalás, melybõl megtudhatjuk az adott étel kalória-, tápanyag- és koleszterintartalmát.
3 999 Ft
1 készleten
Leírás
Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejtette, hogy évtizedeken át ez lesz az, melybõl a sütés-fõzés tudományát nemzedékek sora tanulja meg. Ám az eltelt fél évszázad alatt sok minden változott a konyhán és környékén. Más lett a választék, beszerezhetõk az egzotikus gyümölcsök, a tengeri herkentyûk, és sok egyéb is kapható, ami pár évtizede még elképzelhetetlen volt. Már azon sem lepõdik meg senki, ha olasz lasagne, kínai édes-savanyú leves vagy éppen zamatos thai rizses csirke az ebéd. De nemcsak a szokásaink és a körülmények változtak, hanem a felfogásunk is: figyelünk, mi kerül a kosarunkba vagy a tányérunkra, tudatosabban étkezünk. Átértékelõdött tehát sok minden. Az én alapszakácskönyvem célja, hogy egy pillanatig sem feledve a magyar konyha számtalan kitûnõ fogását és követendõ hagyományait, az új kihívásoknak is megfeleljen. Így nemcsak a klasszikus hazai ételeket gyûjti össze, hanem sok-sok külföldi, de már itthon is rendszeresen fõzött, mennyei specialitást. Helyet kapott még benne egy terjedelmes táplálkozási lexikon, valamint egy kalóriatáblázat; a recepteket pedig kiegészíti számtalan fortély és egy olyan egyedülálló – a tudatos étkezéshez nélkülözhetetlen – kis összefoglalás, melybõl megtudhatjuk az adott étel kalória-, tápanyag- és koleszterintartalmát.
További információk
Író | |
---|---|
Kiadó | |
Lapszám | |
Kiadás éve |