Zümmögés a konyhában – …és végy egy kanál mézet!
Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz.
Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany fõszereplõje lehet a fõzésnek-sütésnek is, hiszen például remekül karamellizálódik, sûríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Összetett ízvilága miatt a salátáknak, elõételeknek alappillére, de még nagyon sok ételnek ad egyedi, sajátos karaktert, textúrát.
Boros-mézes sütõtökkrémleves; Káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok; Cappuccinohabbal tálalt diós-mézes rétestorta – ízelítõül néhány, a könyvben szereplõ 49 recept közül, amellyel a mézért és a konyhamûvészetért egyaránt rajongó Rúzsa Magdi énekesnõ, valamint Vida József bankár bebizonyítja, hogy izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idõ alatt.
Ez a könyv azonban nem csak a konyhamûvészetre koncentrál. Bemutatja azt is, milyen út vezet a virágszirmokon gyûjtögetõ méhtõl a folyékony arany elkészültéig, és megtudhatjuk belõle, mit is jelent az, amikor egy méhész azt mondja: elkezdeni lehet, de abbahagyni nem.
Édesítse meg Ön is a mindennapjait, és ne csak a teáját ízesítse mézzel, hanem az ételeit is!
5 990 Ft
1 készleten
Leírás
Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz.
Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany fõszereplõje lehet a fõzésnek-sütésnek is, hiszen például remekül karamellizálódik, sûríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Összetett ízvilága miatt a salátáknak, elõételeknek alappillére, de még nagyon sok ételnek ad egyedi, sajátos karaktert, textúrát.
Boros-mézes sütõtökkrémleves; Káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok; Cappuccinohabbal tálalt diós-mézes rétestorta – ízelítõül néhány, a könyvben szereplõ 49 recept közül, amellyel a mézért és a konyhamûvészetért egyaránt rajongó Rúzsa Magdi énekesnõ, valamint Vida József bankár bebizonyítja, hogy izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idõ alatt.
Ez a könyv azonban nem csak a konyhamûvészetre koncentrál. Bemutatja azt is, milyen út vezet a virágszirmokon gyûjtögetõ méhtõl a folyékony arany elkészültéig, és megtudhatjuk belõle, mit is jelent az, amikor egy méhész azt mondja: elkezdeni lehet, de abbahagyni nem.
Édesítse meg Ön is a mindennapjait, és ne csak a teáját ízesítse mézzel, hanem az ételeit is!
További információk
Író | |
---|---|
Kiadó | |
Lapszám | |
Kiadás éve |