Bea konyhája 3.
Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dõzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidézõ és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából szemlélve, megélve és leírva. Az elsõ nagy fejezetben hagyományos ételek Bea módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifõzelékkel, vagy a krumplis lasagnét. A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai konyhatechnológia sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül megférnek a háziasszonyokat segítõ tippek is. Bea receptjeinek olvasása és elkészítése mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint a kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelídíthetõk, és a család kedvenceivé tehetõk. A receptek bevezetõiben gasztrotörténeti csemegékkel is szolgál a szerzõ, sõt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló sportszeletrõl vagy a repülõ madártejrõl ír. A kötetben kezdõ és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.
5 990 Ft
2 készleten
Leírás
Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dõzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidézõ és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából szemlélve, megélve és leírva. Az elsõ nagy fejezetben hagyományos ételek Bea módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifõzelékkel, vagy a krumplis lasagnét. A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai konyhatechnológia sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül megférnek a háziasszonyokat segítõ tippek is. Bea receptjeinek olvasása és elkészítése mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint a kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelídíthetõk, és a család kedvenceivé tehetõk. A receptek bevezetõiben gasztrotörténeti csemegékkel is szolgál a szerzõ, sõt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló sportszeletrõl vagy a repülõ madártejrõl ír. A kötetben kezdõ és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.
További információk
Író | |
---|---|
Kiadó | |
Lapszám | |
Kiadás éve |